'Awin' SOA zelftesten vanaf €39,95: ANONIEM en BETROUWBAAR

SOA ZELFTEST

Chlamydia, genitale wratten, gonorroe, herpes, hepatitis B. HIV, HPV, schaamluis, schurft, shigella, syfilis en trichomonas

Soa zelftest doen


Jezelf laten testen op het hebben van een SOA kan voelen als een inbreuk op je privacy. Je laat immers anderen (de testafnemer) meekijken naar de gevolgen van je seksleven. Er worden vragen gesteld over je voormalige partners en voorkeuren om zo een inschatting te kunnen maken van je risicoprofiel. Uiteraard worden deze soa testen afgenomen door professionals en is hetgene besproken wordt vertrouwelijke informatie. Toch kunnen sommige mensen het als bedreigend of beschamend ervaren. Voor deze mensen zou een anonieme soa test natuurlijk uitkomst kunnen bieden. Hierbij bestaan er eigenlijk 2 soorten zelftesten: de ene is een sneltest zonder laboratorium en de andere is een soa zelftest waarbij het testmateriaal (bloed, urine en/of slijm) opgestuurd zal dienen te worden naar een gespecialiseerd laboratorium. Voor wat betreft betrouwbaarheid en testgevoeligheid, heeft het RIVM een tijd geleden nog gesteld dat de sneltesten niet voldoen, maar dat er wel enkele soa zelftesten voor laboratoriumonderzoek bestaan die wel betrouwbaar zijn.

Complete SOA zelftest voor vrouwen of mannen (vergelijkbaar met een complete soa test in een soa poli)

Geef je de voorkeur aan een complete SOA zelftest voor vrouwen of mannen met de meest voorkomende SOA´s (Chlamydia EN Gonorroe EN Syfilis EN Herpes EN Mycoplasma EN Trichomonas) in plaats van een losse soa test, dan is onderstaande SOA test wellicht een mooie oplossing. 

Betrouwbare soa zelftesten.

Je neemt zelf een uitstrijkje en/of urine af. Vervolgens stuur je zelf het testmateriaal op via gratis envelop gewoon via de normale brievenbus. Al binnen 48 uur kun je zien wat het testresultaat is. De testen die je kunt doen zijn voor de relatief veelvuldig voorkomende Soa’s: Gonorroe en Chlamydia.

  • TIP! Testalize voor SOA zelftest: chlamydia EN gonorroe combi zelftesten – vanaf €59,95, gratis verzendingmeer informatie

  • TIP! BUDGET SOA zelftest: Clamydia OF gonorroe OF Mycoplasma OF Trichomonas – vanaf €39,95, gratis verzendingmeer informatie

  • Testalize soa zelftesten man, vrouw en anaal – vanaf €65,95, gratis verzendingmeer informatie

  • Testalize soa zelftesten voor mannen en vrouwen – vanaf €65,99 – meer informatie

  • Testalize soa zelftesten voor mannen en vrouwen – vanaf €65,95, gratis verzendingmeer informatie

  • Testalize soa zelftesten voor mannen en vrouwen – vanaf €65,95, gratis verzendingmeer informatie

Anonieme SOA zelftesten

Het doen van een Soa zelftest heeft een aantal voordelen. Je hoeft immers geen intieme details te delen met testafnemers. Ook zijn anonieme soa zelftesten doorgaans iets goedkoper. Het lijkt dus een ideale oplossing om van je onzekerheid af te komen. De grote vraag is natuurlijk wel hoe betrouwbaar zijn zelftesten in relatie tot soa testen in soa poli’s.

Het RIVM maakte in 2016 onderscheid tussen thuistesten die je op dient te sturen naar een laboratorium en testen die direct een uitslag geven. Hierbij was toen de conclusie dat zelftesten die direct uitslag geven toen niet voldeden aan eisen m.b.t. betrouwbaarheid en gevoeligheid. Aangeraden werd om enkel te gaan voor goede thuistesten voor laboratoria en gespecialiseerde soa poli. Hieronder vind je een aantal soa thuistesten voor laboratoria die interessant kunnen zijn.

Anonieme Chlamydia zelftesten

Chlamydia is de meest voorkomende SOA. De kans is dan ook het grootste, dat als je besmet bent geraakt met een SOA dat het met deze is gebeurd. Heb je veel wisselende contacten, dan is het verstandig om jezelf periodiek te laten testen. Maar misschien is het verstandig om dit nog iets vaker te doen voor Chlamydia. Klik hieronder voor een betrouwbare chlamydia test voor thuis (waarbij je het testmateriaal per post opstuurt naar het laboratorium).

Anonieme Gonorroe zelftesten

Gonorroe is ook een SOA die voorkomt in de top-5. Net als voor Chlamydia geldt dat het misschien verstandig kan zijn om je net iets vaker op deze SOA te laten testen.Klik hieronder voor meer informatie over een anonieme Gonorroe SOA test die je kunt doen van je eigen bank.

Anonieme SOA zelftesten per regio:

Provincie Noord-Holland:

Regio Amsterdam, Amstelveen, Huizen, Zaandam, Aalsmeer, Zaanstad:  Soa zelftest Amsterdam

Regio Haarlem, Heemstede, Zandvoort, Bloemendaal, Noordwijk, Ijmuiden: Soa zelftest Haarlem

Provincie Zuid-Holland:

Regio Rotterdam, Vlaardingen, Schiedam, Capelle aan den Ijssel, Ridderkerk: Soa zelftest Rotterdam

Regio Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Wassenaar, Voorschoten, Westland: Soa zelftest Den Haag

Regio Delft, Rijswijk, Nootdorp, Ypenburg, Zoetermeer en omgeving: Soa zelftest Delft

Provincie Noord-Brabant:

Regio Eindhoven, Veldhoven, Valkenswaard, Geldrop, Son, Helmond: Soa zelftest Eindhoven

Regio Breda, Roosendaal, Etten-Leur, Bergen op Zoom, Oosterhout : Soa zelftest Breda

Regio Tilburg, Oisterwijk, Gilze-Rijen, Dongen, Goirle, Kaatsheuvel : Soa zelftest Tilburg

Regio Den Bosch, Vught, Boxtel, Rosmalen, Uden, Heesch: Soa zelftest Den Bosch

Provincie Gelderland

Regio Nijmegen, Groesbeek, Wijchen, Beuningen, Millingen: Soa zelftest Nijmegen

Regio Arnhem, Velp, Duiven, Wolfheze Doorwerth, Renkum: Soa zelftest Arnhem

Regio Apeldoorn, Beekbergen, Deventer, Zutphen, Twello: Soa zelftest Apeldoorn

Provincie Overijssel

Regio Zwolle, Hattem, Wezep, Dalfsen, Kampen: Soa zelftest Zwolle

Provincie Groningen

Regio Groningen, Hoogezand, Veendam, Haren: Soa zelftest Groningen

Provincie Utrecht

Regio Utrecht, Nieuwegein, Zeist, Houten, Vianen: Soa zelftest Utrecht

Regio Amersfoort, Barneveld, Baarn, Soest, Nijkerk: Soa zelftest Amersfoort

BETROUWBAAR
GEBRUIKSVRIENDELIJK
SNELLE TERUGKOPPELING
Awin