SOA TEST GRONINGEN

Chlamydia, genitale wratten, gonorroe, herpes, hepatitis B. HIV, HPV, schaamluis, schurft, shigella, syfilis en trichomonas

Soa test doen in Groningen, Assen, Drachten en Leeuwarden


Je verwacht het misschien niet als je vanuit het Zuiden naar Groningen reist. Na een lange tijd van uitgestrekte grasvelden is daar ineens die oase van gezelligheid genaamd Groningen. Deze studentenstad heeft een wat vrouwelijker karakter dan andere studentensteden en dat trekt natuurlijk ook veel mannelijke studenten aan. Maar niet alleen studenten genieten van de geweldige sfeer, de stad is aantrekkelijk voor iedereen. En waar veel.mensen samenkomen, daar wordt natuurlijk ook de liefde gevierd. En daar kan natuurlijk wel eens iets misgaan in de vorm van een soa uitbraak. Het laatste wat je natuurlijk wilt is om chlamydia of een andere soa door te geven aan anderen. Daarom is het goed om je af en toe te laten testen op het hebben van een soa. Dat kan natuurlijk in een gespecialiseerde soa poli in Groningen, Leeuwarden, Drachten, Assen, Hoogezand, Veendam, Eelde, Haren en omgeving. Maar er bestaan ook betrouwbare anonieme zelf testen. Op deze pagina vind je hierover meer informatie.

SOA poli in Groningen, Assen, Leeuwarden, Drachten of omgeving

Geef je de voorkeur aan een soa test die wordt afgenomen door een specialist boven het uitvoeren van een soa zelftest, dan kun je terecht bij de GGD, je huisarts of een gespecialiseerde SOA poli in Groningen of omgeving. Veel voorkomende SOA’s zijn Chlamydia, genitale wratten, gonorroe, herpes en hepatitis B. Andere SOA’s zijn HIV, HPV, schaamluis, schurft, shigella, syfilis en trichomonas. Hieronder vind je SOA poli’s is de omgeving van Groningen, Drachten, Leeuwarden en Assen waar je terecht kunt voor een test.

Anonieme SOA zelftesten voor regio Groningen, Assen, Drachten en Leeuwarden

Het doen van een Soa zelftest heeft een aantal voordelen. Je hoeft immers geen intieme details te delen met testafnemers. Ook zijn anonieme soa zelftesten doorgaans iets goedkoper. Het lijkt dus een ideale oplossing om van je onzekerheid af te komen. De grote vraag is natuurlijk wel hoe betrouwbaar zijn zelftesten in relatie tot soa testen in soa poli’s in Groningen.

Het RIVM maakte in 2016 onderscheid tussen thuistesten die je op dient te sturen naar een laboratorium en testen die direct een uitslag geven. Hierbij was toen de conclusie dat zelftesten die direct uitslag geven toen niet voldeden aan eisen m.b.t. betrouwbaarheid en gevoeligheid. Aangeraden werd om enkel te gaan voor goede thuistesten voor laboratoria en gespecialiseerde soa poli. Hieronder vind je een aantal soa thuistesten voor laboratoria die interessant kunnen zijn voor mensen uit Groningen, Hoogezand, Veendam, Leeuwarden, Assen, Drachten en omgeving :

BETROUWBAAR
GEBRUIKSVRIENDELIJK
SNELLE TERUGKOPPELING