'Awin' Corona en ventilatie: bepaal het beste systeem voor jouw ruimte

Corona ventilatie systemen

Hier vind je informatie over corona ventilatie systemen voor thuis, scholen en kantoor.

Corona ventilatie systemen voor thuis, op school en op kantoor


Het wordt al lange tijd geroepen: dat goede ventilatie belangrijk is in de strijd tegen het corona virus. Zo riep Maurice de Hondt in maart 2020 al dat ventilatie van groot belang zou zijn. Naarmate de corona crisis vorderde werd ventileren ook onderdeel van het advies van de overheid. Maar wat houdt goed ventileren precies in met betrekking tot de verspreiding van het coronavirus. Hoe verbeter je de ventilatie in huis, een schoolgebouw op kantoor of op een andere plek.  Hieronder hopen we je een beetje op weg te helpen.

Welke ruimte wil je beter ventileren in verband met het coronavirus. 

Het is inmiddels duidelijk dat aërosolen, mini druppels, met virusdeeltjes heel lang in de lucht kunnen blijven hangen en dat het daarom van groot belang is dat er goed wordt geventileerd in de strijd tegen het coronavirus. Maar voor welke soort ventilatie kun je het beste kiezen? Van belang zijn o.a. de grootte van de te ventileren kamer en het soort omgeving.  Klik op onderstaande groene button voor meer informatie over het ventileren van bepaalde ruimtes in je eigen huis of in een ander gebouw.

Corona ventilatie en scholen: systemen voor lokalen

Het is op het moment van schrijven een hot topic: het ventileren van schoollokalen om zo het aantal besmettingen de kop in te kunnen drukken.  Wie hoge gasrekeningen of ijskoude lokalen wel voorkomen zal serieus over ventilatie moeten gaan nadenken.  En in sommige gevallen zou dat kunnen met subsidie vanuit de overheid. Klik op onderstaande button voor meer informatie over corona ventilatie systemen op scholen.

Corona ventilatie systemen en kantoorruimtes

Als baas wil je natuurlijk het allerbeste voor je personeel. Dan wil je dus ook een ventilatie systeem waarmee het gevaar voor corona besmettingen zo klein mogelijk zal worden gehouden. Het soort ventilatiesysteem hangt o.a. af van de grootte van de ruimte. Klik onderstaande groene button voor meer informatie over corona ventilatie systemen voor op kantoor.

BETROUWBAAR
GEBRUIKSVRIENDELIJK
SNELLE TERUGKOPPELING
Awin